Faaliyetine ilk olarak 2001 yılında Anadolu Sofrası adıyla başlayan ve 2004 yılında Tokana Unlu Mamulleri Üretim Gıda San. Tic. A.Ş. olarak devam eden müessesemiz, 1. kalite katkısız, %100 dana etli Kayseri mantısı üretmek amacıyla kurulmuştur. Tokana, ilk günkü kalite çizgisini daha da yukarılara taşıyarak günümüzde sektörün önemli firmalarının tercih ettiği bir marka haline gelmiştir.
Bugün aylık 250 ton mantı üretim kapasitesine ulaşan ve 1. kalite gerçek soyasız Kayseri mantısı imalatında İstanbul’da lider olan Tokana, ürünleri gerçek mantı lezzetini yansıtmayan veya sağlıksız koşullarda üretilen ucuz alternatiflerine göre bilinçli tüketicilerin gözdesi haline gelmiştir.
Tokana’da kalite hammadde temininden başlar. Mal kabulünde gelen ürünün çeşidine göre sıcaklık derecesi, üretim ve son kullanma tarihleri gibi kriterlere bakılarak uygun depolama koşullarında tamamen hijyenik bir ortamda saklanan ürünler aynı hijyen anlayışı ile üretime dahil edilir ve hijyen durumları sürekli olarak takip edilir.
Üretilen bütün dondurulmuş ürünler, -40 derecece şoklanır, değişik ambalajlarda ,atmosferik ortamda paketlenir, -18 derecede muhafaza edilerek yine aynı derecedeki soğutuculu araçlarla sevk edilir.
Çocuklarımızın gerçek mantı lezzetini tatmadan büyüdüğü ve mantıyı bir makarna çeşidi sandığı günümüzde Tokana, dünyanın en iyi lezzetleri arasında kabul edilen geleneksel Kayseri mantısını aslına uygun olarak üretmektedir.
En kaliteli malzemeden yoğun emekle lezzetler üreten butik bir üretici olan ve Kayseri mantısının yanı sıra geleneksel lezzetlerimizden olan böreklerimiz (Su Böreği, Pastırmalı Paçanga Böreği, Kalem Böreği, Kıymalı Muska Böreği ve Gözleme) Lahmacun(Antep usulü) ,Pide, İçli Köfte ve Künefeyi de ürünleri arasına katmıştır.
Asıllarına uygun olarak yaşatılmasına yönelik sosyal sorumluluk çalışmalarına da destek olan Tokana, bugün ulaştığı marka değerini, her zaman yüksek kaliteli ve sağlıklı lezzetler (Ürünlerimizin hiç birinde kimyasal katkı, koruyucu,soya vb kullanılmamaktadır) sunmayı ilke edinen kurum kültürüne borçludur.